Naslovnica Kuća za odmor Studio apartman Dvorana Rezervacija Kontakt
HR
EN
 
Naslovnica Kuća za odmor Studio apartman Dvorana Rezervacija Kontakt
language
HR
EN
AKTIVNOSTI

Zanimljivosti i aktivnosti

Naselje Slakovec, nalazi se na prijelazu iz ravničarskog u brežuljkasti kraj Međimurja. Na mjestu gdje je rasla je lipa 1891. godine postavljen je križ koji je zamijenjen novim 1902. godine, sve su to svjedočanstva postojanja, tj. povijesti Hrvata na našem području. Slakovec je jedno od jedanaest naselja u Općini Nedelišće. Prekrasno je to malo mjesto okruženo šumama, lugovima, poljima i livadama. U šumama ćete naići na prekrasne meandre kojima svako godišnje doba daje posebnu notu ljepote. Ako su Vam potrebni mir, tišina, živopisna priroda, zelenilo u proljeće i šarenilo u jesen, onda je ovo prava destinacija za Vaš odmor.

Udaljeni smo svega 7 km od Čakovca, asfaltiranom cestom kroz Brezje ili Nedelišće. Krenete li makadamom kroz Ksajpu onda je to samo 5 km (zračna linija do Čakovca svega je 3 km). Povede li Vas put prema Varaždinu, to je svega 11 km. Zaželite li se kupanja u bazenu možete na bazene Marije Ružić u Čakovec ili u Toplice Sveti Martin do koji je 18 km putem preko Železne Gore.

Čaroliji, notu osobnosti daje samo mjesto Slakovec. Čiga (zdenac na kojem su još i Turci napajali svoju stoku, a kasnije je on bio izvor života za cijelo selo), ribnjak Jegersek, potok Goričica (koji je bogat vodom za obilnih kiša ili nakon otapanja snijega) i na njemu Slap (koji se nalazi u tzv. Kotlu).

U naselju je u sklopu Plana zelenog djelovanja (Zelena agende) uređena šetnica, čije je otvorenje upriličeno 29. travnja 2012. godine.

Nedaleko Čarolije nalazi se teniski teren na kojem obično treniraju djeca, članovi Teniskog kluba C LAB, ali u dogovoru s trenerima možete rezervirati termin za sebe i svoje društvo.

Zaželite li se autohtone gastronomije tu je i neizostavni OPG Đuran i njihovo – Meso z tiblice. Na samo dva kilometra u Dunjkovcu, nalazi se, (već sada poznata) uljara Poljo Posavec, u kojoj možete za svoje, a i za potrebe prijatelja kupiti uvijek svježe bučino ulje, koštice, hajdinsku kašu i dr. U njihovoj neposrednoj blizini je i još jedan spomena vrijedan poduzetnik, a to je naš bačvar Pozvek. Gotovo preko puta je Pizzerija Hegemon u Pretetincu.

U Čaroliji se trudimo da nam je gost uvijek na prvom mjestu, zato ćemo kroz čitavu godinu nastojati pozivati Vas na različita događanja, npr. Proštenje u Slakovcu, Sadimo vrt na bregu uz Čaroliju, Šećimo Šetnicom Slakovca, Jagode u Čaroliji, Žetva u Čaroliji, Druženje uz Đuranovu tiblicu u Čaroliji, itd.

Zaželite li svoj mir, posjetite nas, potrudit ćemo se da Vam vaš boravak kod nas ostane u sijećanja vrijednoj uspomeni.

GALERIJA SLIKA

Vlasnik objekta: C Lab d.o.o., Katarine Zrinski 2, 40000 Čakovec, OIB: 54013067722

Fiksni tečaj 1 EUR = 7,53450 HRK